среда, 29 января 2014 г.


Причини створення Автоматизованих парковок.


Є багато новин про те, скільки автомобілів кожен виробник продає кожен місяць. Ми з вами є свідками того, скільки мільйонів машин знайшли своїх нових господарів по всьому світу. Наприклад, тільки одна компанія Toyota продає близько 8,5 мільйонів автомобілів на рік. Природно, виникає питання: де ми будемо паркувати їх?
Ми маємо на увазі, що на вулицях наших міст не стає більше вільних місць, міста ростуть набагато повільніше, ніж швидкість продажів нових автомобілів. У багатьох містах затори на дорогах стали вже нормою. Одна чи дві години стояння в пробці стало частиною повсякденного життя. Кожен з нас не раз був у такій ситуації, коли повертався додому і втрачав дорогоцінні хвилини в пошуках парковки. Ми самі заполонили наші дворики великою кількістю автомобілів.

Рішення проблем паркування зовсім не відрізняється від від звичайного розміщення зростаючого населення. Якщо ми не можемо розширити паркувальні місця в сторону, ми підемо вгору (або вниз), ввівши автоматизовані парковки. У народі вони також відомі, як автоматизовані гаражі, багаторівневі системи паркування, автоматизовані паркування або просто будівлі для легкових автомобілів. Рішення з точки зору будівництва не так вже просто, але це ефективно: автомобілі розташовуються один над одним, на декількох рівнях. Таке рішення дозволяє, наприклад, розмістити 20 машин на площі, на якій в звичайних умовах помістилися б тільки чотири.

Автоматизовані паркування можуть бути побудовані на будь-якому пустирі, навіть між будинками. Вони бувають різних розмірів, так що місто само може вибрати, який тип гаража буде відповідати його потребам. Сама будівля складається з металевого каркаса, який із зовнішнього боку може бути покритий різними оздоблювальними матеріалами для того, щоб максимально вписатися в міський пейзаж.




Переваги Автоматизованих парковок.

Ми сумніваємося, чи є реальна необхідність для нас звернути вашу увагу на переваги таких систем паркування в порівнянні з існуючими парковками або навіть з багатоповерховими автостоянками. Автоматизовані паркування - це багатоповерхові автостоянки нового покоління. Не маючи пандусів, автоматизована парковка займає менше місця по території. Простір також економиться за рахунок того, що автомобілі паркуються набагато ближче один до одного в порівнянні із звичайним паркуванням, так як в даному випадку вони не вимагають додаткового місця для відкривання дверей.

Автоматизовані парковки можуть допомогти скоротити викиди CO2 і споживання палива, тому що вони не вимагають роботи двигуна для переміщення по всій будівлі. Системи автоматизованих парковок можуть бути побудовані як над, так і під землею, в залежності від вільного місця в даному місті.


Недоліки Автоматизованих парковок.

Недоліком автоматизованих парковок, значною мірою, є так звані форс-мажорні обставини. Наприклад, землетрус може призвести до виходу з ладу таких паркувальних систем, або навіть призвести до пошкодження автомобіля. Також, всі ці автоматичні системи, що управляють різними механічними штуковинами, можуть дати збій і подряпати або пошкодити кузов автомобіля.

Незалежно від того, як ми дивимося на нові автоматизовані парковки, майбутнє за ними. Такі системи поширені в Японії. У США почали зводити їх в 2002 році, в той час як в Європі такі парковки з'явилися в 1997 році.

2 комментария:

  1. Справді актуальна проблема. Цікава і грунтовна тактика її вирішення. Чудово )))

    ОтветитьУдалить
  2. Підтримую, економічність і компактність заслуговують на увагу.

    ОтветитьУдалить