среда, 29 января 2014 г.


Де паркуватись тернопільським водіям?

Чимало водіїв змушені залишати свої авто біля будинків. Інколи заїжджають на клумби, газони, а то й ставлять машини на тротуарах.Особливо це стосується водіїв – мешканців багатоповерхівок. Колишнє радянське планування не передбачало значної кількості місць для машин. Бо тоді автівки були предметом розкоші. Та й автостоянок у ті часи, яких було хоч і не багато, практично вистачало.
На масиві «Східний», приміром, трохи раніше була автостоянка біля магазину «Сільпо», – напроти другої міської лікарні. Тепер вона не діюча.
Також була велика автостоянка на проспекті Злуки – поблизу магазину «Барвінок». Зараз це місце перетворилося на будівельний майданчик.
Розмовляючи з деякими водіями, почула таке: хай би влада нарешті вирішила питання з автостоянками. Хто ж проти, аби машина була під охороною і не мокла під дощами, а взимку її не засипало снігами? Платили б, звичайно, за місце. Давно пора зробити, як у людей.
Парковка в Нью-Йорку. 1920 рік.
Щодо минулої зими, то тернопільські водії згадують її відповідним чином, мовляв, влада звинувачувала саме їх, що припарковані біля будинків автівки не давали змоги прибирати сніг. «А куди я машину подіну? Хіба що розберу на запчастини і на балконі поскладаю», – іронічно сказав один із «бамівських» автовласників.»

Щодо кількості автівок, то їх в Тернополі таки немало. За інформацією інспектора сектору профілактичної роботи УДАІ в області Василя Барановського, – зареєстровано до 70 тисяч одиниць. А на Тернопільщині загалом – близько 270 тисяч. Що ж до багатоповерхових автостоянок, то вони стали невід’ємною частиною інфраструктури міст Європи, Північної Америки…

1 комментарий: